dimarts, 2 de juny del 2015

TALLERS TÈXTILS CICLE INICIAL

Com passa el temps!!!!  Ja estem amb els alumnes de Cicle Inicial fent el seu Monstre menja-neguits.

Per recordar el taller tèxtil de tardor, Cicle Superior cliqueu aquí, i el taller d'hivern, Cicle Mitjà cliqueu aquí i també Aquí.
Doncs ara és el torn dels jovenets, el taller de primavera amb el Cicle Inicial.

Primer de tot comença el procés creatiu, la pluja d'idees. Cada nen va dibuixar el seu monstre basant-se en figures geomètriques perque el punt de partida els resultés més fàcil, es va dividir el paper en 3 parts. En la primera part el cap, la segona el cos i finalment les cames. Tots els dibuixos dels monstres es van penjar a la pissarra perquè triessin quines parts de cada monstre els agradaven més. Els cinc finalistes els van analitzar amb més detall per saber què era el que els agradava i van afegir elements que el fessin encara més especial. El resultat va ser un monstre amb trenes, set ulls a la cara i un a la panxa, una butxaca a la boca i l'altre a la panxa i ales!
Mireu quin va ser el punt de partida:


A partir d'aqui comencem la part tèxtil, triar les robes...


Elaborar els patrons
 

Secció de peluqueria......fer les trenes (que no us penseu que resulta sencill fer trenes!!!)


Fer l'encoixinat......


I mireu el resultat! molt i molt fidel a la seva idea original. Xulíssim!!!


I com es diu aquest monstre? 
Per triar el nom, cada nen va escriure un nom que a ell li agradava en un paper. Després per parelles van decidir quin dels dos els agradava més i se'n van descartar la meitat. Després cada parella es va ajuntar amb una altre parella i van fer el mateix (ara ja en quedaven només una quarta part) i amb el nom triat es van ajuntar amb l'altre grup d'alumnes i en van quedar dos de finalistes. Amb els dos noms es va fer una mescla perfecte i en va sortir el nom de:  MULTIOCTULLS.



Doncs el MULTIOCTULLS anirà de colònies amb els nens i nenes de l'escola......ara ja és un membre més de la classe, oi?

I això no s'acaba aqui...no. Com en els altres Cicles, cada alumne farà un monstre petit per prendre a casa (que sempre va bé.....si tenim algun neguit o ens amoïna alguna cosa...). 
El patró dels monstres individuals és el mateix per tots, però la tria de robes, colors, aplicacions i el nom és molt i molt personal...(jo a casa tinc un "tentacles" i vosaltres com es diuen els noms dels monstres dels vostres fills?)







I un cop acabat monstre personal, cada nen va explicar les característiques especials i els súper-poders del seu monstre a la resta de companys.


I ara si que s'ha acabat, un any més de tallers tèxtils. I amb aquest ja en van dos de cursos. Moltíssimes gràcies a la Cecília González i la María Roca per l'entrega, la complicitat, la creativitat, la paciència i sobretot la ilusió que hi posen. Sense tots aquests ingredients els treballs no serien com son!!!



Fins el curs vinent!!!!
(segur que ja tenen un munt d'idees per fer!).

AMPA

1 comentari: